Nehéz szavakkal leírni az élményt, amit ez a túra kínál. Az érintetlen, vadregényes táj szépségével, a halak méretével, és a változatos horgászhelyek kínálta lehetőséggel nem lehet betelni! Folyók, tavak mindenhol, csak kapkodja a fejét az utazó.

 

 

A lapföldi túráink egy hetesek, 6 nap horgászattal, minimum 4, maximum 6 fős csoportban.

 

Jelentkezési határidő: Előzetes jelentkezés! Mivel még nem ismert, hogy lehet-e, és ha igen milyen módon utazni, így jelenleg csak az igényeket gyűjtjük. Aki szeretne részt venni egy Lappföldi túrán, az jelezze, és majd meglátjuk, hogy milyen lehetőségeink lesznek.

 

Utazás: Az elérhető repülőjáratok még nem ismertek így ezzel kapcsolatban ma még nem tudunk információt adni. Az alábbi leírás az utolsó túránkon volt érvényes.

Budapestről repülővel - Stockholmon átszállással - jutunk el Umeå városába, onnan bérelt autóval megyünk a szállásunkra, mely a Svéd Lappföld "fővárosától" Lycksele-től 20 km-re található. Általában szerdai napon utazunk ki, csütörtöktől keddig horgászunk és következő szerdán reggel utazunk haza. A repülőjegy 300-400€, attól függően, hogy mikor foglalja le valaki a jegyét. Itt maximálisan igaz, hogy minél hamarabb, annál olcsóbb! Repülni a Norwegian Air társasággal érdemes, Budapest - Stockholm - Umeå útvonalon, egy átszállással. Az említett árban egy kézipoggyász, maximum 10kg, maximum 55x40x23cm és egy feladott poggyász maximum 20kg-os tömegben benne van. A ruhák és horgászfelszerelés szállításához ezekre mindenképpen szükség van.

 

Közlekedés:

Helyben autóval közlekedünk. Mivel nagyjából száz horgászvíz van elérhető távolságban, az autó segítségével gyakorlatilag ott horgászunk, ahol akarunk.

 

Szállás:

A klasszikus svéd stílusban felújított ház egy tó partján található. A négy, tágas hálószobában kényelmesen elfér a 6 fős csoportunk. A ház csak a miénk, ott tartózkodásunk alatt más csoportok nem lesznek, függetlenül attól, hogy akár 12 fő kényelmes elhelyezését is biztosítani tudja. Teljesen felszerelt konyha, étkező, hatalmas terasz szolgálja a kényelmet. 3 wc, 4 zuhanyzó garantálja, hogy ne keljen várni egymásra. Ágynemű van, törölközőt érdemes hozni.

 

Ellátás:

A túra során teljesen önellátók vagyunk. Enni, innivaló beszerzése a Lycksele-ben található bevásárlóközpontban lehetséges. Itt minden kapható, amire szükségünk lehet.

 

Időjárás:

A lappföldi nyár némileg eltér az általunk itthon megszokottól. A nappali hőmérséklet 18 fok körül alakul. kisebb nagyobb esőre bármikor számítani lehet, ezért ezt a ruhák összekészítésénél mindenképpen számításba kell venni. A szúnyogok csak hajnalban, illetve szürkületkor aktívak, akkor is csak a vízparti, vagy a dús növényzetű helyeken. invázióra nem kell számítani.

 

Horgászat:

Alapvető célhalunk a csuka és a sügér, de augusztusban van lehetőség lazacra is horgászni. A svéd vizek igen változatosak. Horgászhatunk folyókon, és tavakon is. A sekély tökleveles, hínaras részektől a sziklás mederszakaszokon túl az akár több 10 méteres mélységekig minden megtalálható, így igen változatos pecában lesz részünk. Csukára eredményes a hínaras tökleveles részeken az offsethorgos gumizás, és a topwater csaliknak sem tudnak ellenállni. A hínármezők felett elhúzott gumihalakra is puskából kilőtt golyóként robbannak rá a csukák. Amennyiben a sekély részek kevésbé adakozóak, érdemes a 3-6 méteres mélységeket, a törések mentén meghorgászni. Erre az egyik legeredményesebb módszer a trollingozás, mellyel hosszú ideig tudjuk a csalit a megfelelő mélységben felkínálni. Működnek a wobblerek is, mind a sekély, mind a mély részeken eredményes lehet. Itt igaz, hogy nagy csali, nagy hal, tahát ha valaki a méretre megy rá, ne hagyja otthon, a 20-25centis gumikat.

 

 

A sügérállomány elképzelhetetlen. Itt a feladat, a nagyobb egyedek szelektálása. Rendszeresen mennek neki a 20 centis, csukáknak szánt gumiknak a hínármezők mentén, de igen eredményes a wobbleres, valamint a törések mentén a vertikális sügerezés is.

 

Teljes videó:

 

Kapitális sügerek:

 

 

 

Részvételi díj:

4 fő / csoport: 1100€/fő

5 fő / csoport: 1000€/fő

6 fő / csoport: 900€/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: szállás, autóbérlés, utánfutó bérleti díja, kajakbérlés (evező, mentőmellény), területi engedélyek

A részvételi díj nem tartalmazza: utazás (repülőjegy) étkezés, italok, autók üzemanyag költsége, extra pecák felárai

Amennyiben kajak helyett gumicsónakból szeretne horgászni, annak 250€ a felára.  360cm hosszú, 4 ütemű benzinmotorral felszerelt, két fő részére kiválóan alkalmas horgászcsónak.

 

EXTRA PECÁK:

 

Kajakos Lazachorgászat:

 

Augusztus 15-től van lehetőség rápróbálni a lazacokra. A terület, ahol kajakokkal is horgászni lehet, a Vindelälven folyó egy kiszélesedett, lassúbb szakasza. Erre a vízre feláras a napijegy, ami 15€/fő/nap.

 

Túraidőpontok: Az időpontok az elérhető repülőjáratok függvényében változhatnak

 

2021. július31 - augusztus 7.5 szabad hely
2021. augusztus 7 - 14.2 szabad hely
2021. augusztus 14 - 21.megtelt

  

A helyek folyamatosan telnek be ezért jelentkezz minél hamarabb!

 

Igény esetén további időpontok is lehetségesek.

 

Jelentkezni, érdeklődni a +36305159393 telefonszámon, és az info@kajakpeca.hu email címen, vagy a honlap KAPCSOLAT menüpontján keresztül lehet.